Gotowany łosoś z sosem szampańskim

Gotowany łosoś z sosem szampańskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego łososia z sosem szampańskim. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 9,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. Mieszanka śmietany, sok z cytryny, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gotowany mus z łososia i szampan, Łosoś gotowany w szampanie z kaparami i estragonem, oraz Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni o prostych bokach na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj szalotki i saute do miękkości; 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodaj szampana, sok z cytryny i pietruszkę na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SzampanSzampan
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przesuń filety do cieczy, przykryć i kłusować 3 do 4 minut lub do czasu zakończenia.
5
Przełożyć na talerz; odstawić. NIE OPRÓŻNIAĆ PATELNI.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Chochla 1/2 szklanki płynu kłusowniczego do małego garnka na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Redukować na wolnym ogniu i ubić w białym sosie wymieszać. Stale mieszając, dusić 1 minutę. Powrót ryby do kłusowniczego płynu tylko do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mix SosówMix Sosów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Przełóż rybę na talerz, łyżkę sosu i udekoruj cytryną i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Do sałatki wymieszać rukolę, pomidory, kukurydzę i dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
10
Dekoruj wiórkami parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn