Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym

Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym
Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pietruszkę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem musztardowym, Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym, oraz Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 10 lub 12-calowej patelni, ciepła woda, plasterki cytryny, plasterki cebuli, gałązki pietruszki, 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do wrzenia. Gotować 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać łososia, skórkę do dołu. Przykryć i gotować 5 do 6 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Usuń łososia z cieczy w patelni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płyn w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W małej misce, wymieszać sok z cytryny, miód, musztarda i olej, aż dobrze wymieszane. W innej małej misce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, czerwoną cebulę, kapary i skórkę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
6
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Polać łososiem sosem miodowo-musztardowym, posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
łosośłosoś
MiódMiód
SOSSOS
8
Podawać z kromkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn