Gotowany łosoś w sosie z różowego grejpfruta i bazylii

Gotowany łosoś z sosem z różowego grejpfruta i bazylii może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Jeśli masz liście laurowe, SOS hollandaise partii, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 388 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Różowy grejpfrut i Basil Martini, Różowe babeczki grejpfrutowe z różowym grejpfrutowym lukrem serowym, oraz Łosoś z grejpfrutem różowo-pieprzowym.
Instrukcje
Wierzch i ogon grejpfruta, następnie odetnij skórkę i pestkę.
Przeciąć membrany, aby uwolnić drobne segmenty. Złap je w misce, wraz z dowolnym sokiem. Segmenty wymieszać z Holenderką wraz z kilkoma łyżkami soku i bazylią. Odstawić.
1 litr wody zagotować na szerokiej płytkiej patelni z ziołami, cebulą, octem i przyprawami przez 5 minut. Włożyć łososia, zalać dodatkową wodą, aby przykryć i delikatnie kłusować, aż będzie jędrny, około 7 minut.
Wyjąć i osuszyć, a następnie umieścić na talerzach. Łyżką polać sosem i podawać z zieloną sałatką i ziemniakami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.