Gotowany homar z kukurydzą i młodymi ziemniakami
Gotowany homar z kukurydzą i młodymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 945 kalorii, 35g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka masła, soli, dekoracji: gałązki pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami, Gotowane ziemniaki z masłem, oraz Gotowane Ziemniaki Z Pietruszką I Koperkiem.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody i 1 łyżkę soli do wrzenia w dużym garnku. Zanurz 3 homary, najpierw głową, we wrzącej wodzie; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut dla pierwszego funta i 3 minut dla każdego dodatkowego funta.
Wyjąć homary szczypcami; odstawić. Powrót wody do wrzenia; powtórz procedurę z pozostałymi homarami.
Ziemniaki ugotować z pozostałą 1 łyżeczką soli we wrzącej wodzie, aby przykryć w dużym holenderskim piekarniku 5 minut.
Dodaj kukurydzę; przykryć i gotować 5 Więcej minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Ułóż homary, ziemniaki i kukurydzę na półmisku.
Podawać z roztopionym masłem, połówkami cytryny i plastrami bagietki.
W razie potrzeby dodać pietruszkę do talerzy.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.