Gotowane na parze zimowe warzywa
Gotowanie zimowych warzyw na parze zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 145 kalorii , 4 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i laktoowowegetariański jest dla 6 osób i kosztuje 66 centów za porcję . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Mieszanka pasternaku, chrzanu, octu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 65% , co jest solidne. Pieczone zimowe warzywa z dressingiem balsamicznym , jedna zupa, dwa sposoby: warzywa z kawałkami mięsa i krem z warzyw oraz duszona wieprzowina z boczkiem w pięciu przyprawach z korzeniem lotosu i gotowaną na parze juką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść warzywa w koszyku do gotowania na parze.
Umieść w dużym rondlu, napełnij wodą na 2,5 cm i doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 10–12 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Rozpuść masło na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką. Dodaj warzywa i wymieszaj, aby równomiernie je pokryły. W małej misce połącz koperek, ocet, chrzan i sól.
Polej warzywa i wymieszaj, aby równomiernie je pokryć.