Gotowana wołowina z marchewką z pierogami pietruszkowymi

Gotowana wołowina z marchewką z pierogami pietruszkowymi
Gotowana wołowina z marchewką z pietruszką wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 614 kalorii, 14g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Ten przepis z BBC Good Food wymaga porów dla niemowląt, młodej rzepy, kilku gałązek tymianku i 2-3 liści laurowych oraz anyżu gwiaździstego. 19 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Gotowane Ziemniaki Z Pietruszką I Koperkiem, Pierogi pietruszkowe z pomidorami, oraz Dublin coddle (gotowane kiełbaski, boczek, ziemniaki i marchewka).

Instrukcje

1
Pokrój wołowinę na trzy lub cztery grube kawałki, włóż do dużej patelni i po prostu przykryj zimną wodą. Doprowadzić go szybko do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i, za pomocą chochli, odtrzeć wszelkie szumowiny na górze. Gdy to robisz, będziesz również usuwać część wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wlać bulion, przywrócić go do wrzenia, a następnie włączyć do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
W międzyczasie warzywa pokroić i dodać do patelni z gałązkami tymianku i liśćmi laurowymi. Doprawić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Weź duży kwadrat muślinu (lub użyj czystej ściereczki J), połóż przyprawy na środku, a następnie związać sznurkiem kuchennym, jak worek na pieniądze. Upuść torbę na patelnię i przymocuj ją do uchwytu. Wołowinę dusić na wolnym ogniu (nie gotować) przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu ostrym nożem. Jeśli zapas zmniejszy się zbytnio, uzupełnij go większą ilością wody, aby mięso pozostało zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podczas gotowania wołowiny obrać seler i pokroić w małe patyczki o grubości około 1 cm. Połowę rzepy. Trim tops off innych warzyw, ale nie obierać nie ma potrzeby. Doprowadzić patelnię lekko osolonej wody do wrzenia i blanszować warzywa przez około 3 min. Przygotuj dużą miskę lodowatej wody, a gdy warzywa będą po prostu miękkie, spuść je i natychmiast włóż do wody. Pozostawić na 2-3 minuty, ponownie odcedzić i odstawić. Podczas gotowania wołowiny wymieszaj mąkę, surówkę, sól, mielony pieprz i natkę pietruszki do pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
SelerSeler
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
RzepaRzepa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
SuetSuet
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Gdy wołowina jest gotowana, zdejmij patelnię z ognia, a następnie odcedź i zarezerwuj wywar do gotowania pierogów i podgrzewania warzyw dla niemowląt (nie używasz wszystkiego). Wyrzucić warzywa i przechylić wołowinę do naczynia do pieczenia. Przykryć luźno folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Do mąki wymieszać wystarczającą ilość zimnej wody (Około 200 ml) i wymieszać, aby uzyskać miękkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, będzie trudne do ukształtowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
SuetSuet
8
Rozwałkuj delikatnie na 10-12 kulek. Zagotuj płytką patelnię wody i dodaj kilka chochli bulionu, oliwę z oliwek, anyż, ziarna pieprzu i gałązki tymianku. Za pomocą łyżki szczelinowej, niżej w pierogi. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 12-15 minut, aż wyrośnie i będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Kluski wyjąć łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
10
Łyżka około trzech kadzi bulionu do innej patelni, doprowadzić do duszenia i podgrzać warzywa krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Wyjąć łyżką szczelinową. Odcedzić wywar z warzyw do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
12
Każdy kawałek wołowiny pokroić w plasterki i lekko doprawić. Ułóż w rozgrzanych potrawach z warzywami dziecka, selerem naciowym i pierogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
SelerSeler
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
13
Zalać bulionem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn