Gotowana Gruszka Niespodzianka
Niespodzianka z gotowaną gruszką może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 41 g tłuszczu i łącznie 698 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, orzechów włoskich, wody i gruszek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 30% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Figgy Cheesy Nutty Pear Surprise , Gotowane placki gruszkowe i Gotowana tarta gruszkowo-migdałowa .
Instrukcje
Wydrąż gruszki od dołu, pozostawiając łodygi nienaruszone. Obierz gruszki.
W razie potrzeby przytnij 1/4 cala od dołu do poziomu. W rondlu zagotuj wodę i cukier.
Dodaj gruszki; zredukować ciepło. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilię z syropem cukrowym. Połóż łyżkę na gruszkach. Przykryj i przechowuj w lodówce aż do schłodzenia.
W międzyczasie wymieszaj orzechy włoskie, cukier cukierniczy i mleko; odłożyć na bok. Aby przygotować sos czekoladowy, w małym rondlu zagotuj wodę, cukier i masło.
Zdjąć z ognia; dodać kawałki czekolady, mieszać aż się rozpuszczą.
Przed podaniem dobrze odcedź gruszki; łyżką mieszaninę orzechów w zagłębieniach.
Ułożyć na talerzach deserowych; posmaruj odrobiną sosu czekoladowego. W razie potrzeby włóż liść mięty w pobliżu łodygi.
Podawać z pozostałym sosem czekoladowym.