Gorgonzola dwa razy pieczone ziemniaki z boczkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Gorgonzola dwa razy pieczone ziemniaki z boczkiem może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ser roquefort, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Boczek Gorgonzola Nadziewane Czerwone Ziemniaki, Słodkie ziemniaki nadziewane boczkiem i gorgonzolą, oraz Pieczone Ziemniaki Z Boczkiem, Gorgonzolą, Kolendrą I Innymi Rzeczami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. delikatnie szoruj ziemniaki, ale nie obieraj. Ziemniaki przebić kilka razy widelcem.
Miejsce na stojaku piekarnika.
Piec 1 godzinę do 1 godziny 15 minut lub do miękkości po przekłuciu w centrum widelcem.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 5 do 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż ostry; spuścić na ręczniku papierowym.
Każdy ziemniak przeciąć wzdłuż na pół; miarka się wewnątrz, pozostawiając cienką skorupę. W średniej misce, mash ziemniaki, mleko i masło z masher ziemniaków lub mikser elektryczny na małej prędkości, aż nie grudki pozostają (ilość mleka będzie się różnić w zależności od rodzaju ziemniaków używanych). Wymieszać z serem, zieloną cebulą i solą. Napełnij skorupy ziemniaków puree ziemniaczanym.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu cookie. Boczek pokruszyć na ziemniakach.
Piec około 20 minut lub do gorąca.
W razie potrzeby udekorować plasterkami zielonej cebuli.