Gorący Miód Pitny
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny napój? Gorący miód może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na $5.5 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 415 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz w/5-cm pasku skórkę pomarańczową, laski cynamonu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszki gotowane w miodzie pitnym, Ciasto brzoskwiniowo-miodowe, oraz Sima-Fiński Miód Pitny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotuj miód i wodę, odtłuszczając pianę z powierzchni.
Dodaj goździki, laski cynamonu, waniliową strączkę fasoli i skórkę pomarańczy, wróć do wrzenia i usuń z ognia.
Odstawić na 1 lub 2 minuty, a następnie ponownie doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na co najmniej 30 minut do stromego. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach lub zwykły sitko wyłożone filtrem do kawy lub gazą i ponownie doprowadzić do wrzenia.
Wlej wódkę. Dobrze wymieszać i podawać na gorąco.
From from a Polish Country House Kitchen by Anne Applebaum & Danielle Crittenden, © 2012 Chronicle Books