gorący cydr jabłkowy
Gorący cydr jabłkowy może być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy napój. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką sok ananasowy, laskę cynamonu, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Hot Apple Cider, Hot Apple Cider i Hot Apple Cider.
Instrukcje
Plasterki pomarańczy przekrój na pół. Za pomocą drewnianej wykałaczki zrób dziury w skórce każdego plasterka pomarańczy na głębokości 1/2 cala. interwały. Włóż goździk do każdego otworu; odłożyć na bok.
W dużym rondlu zagotuj sok jabłkowy i laskę cynamonu. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut. Wymieszaj sok ananasowy, miód, sok i skórkę z cytryny oraz gałkę muszkatołową; wrócić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut.
Udekoruj plasterkami pomarańczy.
Podawać na ciepło z dodatkowymi laskami cynamonu do mieszania, jeśli to konieczne.