Good New Orleans Creole Gumbo

Good New Orleans Creole Gumbo
Need a dairy free main course? Dobre New Orleans Creole Gumbo może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 227 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, sos pomidorowy, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw, możesz śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. 2081 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nowy Orlean" Best " Gumbo, New Orleans Gumbo, oraz New Orleans Shrimp Creole podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić zasmażkę, ubijając mąkę i 3/4 szklanki boczku w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, tworząc gładką mieszankę. Gotuj zasmażkę, ubijając stale, aż zmieni się na bogaty mahoń brązowy kolor. Może to potrwać od 20 do 30 minut; uważnie obserwuj ciepło i ubijaj stale lub zasmażka będzie się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia; kontynuować ubijanie, aż mieszanina przestanie gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Umieść seler, cebulę, zieloną paprykę i czosnek w misce roboczej robota kuchennego i pulsuj, aż warzywa zostaną bardzo drobno posiekane. Warzywa wymieszać z zasmażką i wymieszać z kiełbasą. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu i gotować, aż warzywa będą miękkie, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Zdjąć z ognia i odstawić na bok.
5
Doprowadzić wodę i kostki bulionowe wołowiny do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku lub garnku z zupą. Mieszać, aż kostki bulionowe się rozpuścią, a mieszaninę zasmażki ubić we wrzącej wodzie. Na wolnym ogniu wymieszać z cukrem, solą, ostrym sosem pieprzowym, przyprawą Cajun, liśćmi laurowymi, tymiankiem, duszonymi pomidorami i sosem pomidorowym. Gotuj zupę na małym ogniu przez 1 godzinę; wymieszaj w 2 łyżeczkach proszku gumbo w ciągu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Suszonej Soczewicy2 Szklanki Suszonej Soczewicy
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Pomidory DuszonePomidory Duszone
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
W międzyczasie rozpuść 2 łyżki boczku na patelni i gotuj okrę z octem na średnim ogniu przez 15 minut; usuń okrę łyżką szczelinową i wymieszaj z gotującym się gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
GumboGumbo
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wymieszać w crabmeat, krewetki i sos Worcestershire, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się zmieszają, 45 minut więcej. Tuż przed podaniem wymieszać jeszcze 2 łyżeczki proszku file gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
CrabmeatCrabmeat
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest Cadre Ode to Pearls musujące Albarino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Cadre Ode To Pearls Sparkling Albarino
Cadre Ode To Pearls Sparkling Albarino
To wino jest egzotyczne i jedyne w swoim rodzaju, które nagradza zmysły. Eksplozja żywego zielonego jabłka, cytrusów i słonych przypraw do pieczenia. Kwiatowe nuty jaśminu i imbiru są tam z poczuciem głębi. Wino ewoluuje, ponieważ musujące utrzymują aromaty tego wina w ciągłej ewolucji. Element zerowej dawki tego wina tańczy na podniebieniu od początku do końca. Jest żywy z szeregiem cytrusów, minerałów i przypraw. Z góry, to prawie sensoryczne przeciążenie, ale kiedy wrócisz na ziemię, cytrusy, solanki i owoce pestkowe osiedlają się w egzotycznym owocowym elemencie, który pozostawia cię do siedzenia i wzięcia udziału w jego satysfakcjonującej ewolucji. Jest to wino produkcji mikro, które z pewnością utrzyma sens w głębokim stanie satysfakcjonującej intrygi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia10
Magazyn