Golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $7.44 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, bulion wołowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią, Kotlety cielęce z karmelizowaną cebulą, oraz Mini klopsiki cielęce z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cielęcinę posypać solą i pieprzem.
Mąkę i suszoną szałwię połączyć w płytkiej misce. Odstawić na bok 3 łyżki mąki. Dredge cielęcinę w pozostałej mieszaninie mąki do Płaszcz; strząsnąć nadmiar.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużym dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować cielęcinę do brązowego, około 7 minut na stronę.
Cielęcinę przełożyć do miski.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w tym samym garnku.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć, o 10 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i podsmażyć cebulę, aż bardzo głęboki brązowy, o 35 minut dłużej.
Dodać czosnek i podsmażyć 5 minut.
Dodać całe liście szałwii i zarezerwowane 3 łyżki mieszanki mąki; wymieszać 2 minuty.
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Ułóż cielęcinę w jednej warstwie w garnku.
Dodaj bulion. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie spadnie z kości, o 1 godzinę 45 minut. Uncover; gotować na wolnym ogniu, aż soki zagęścić na tyle, aby płaszcz łyżka, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Umieścić 1 goleń cielęcy na każdym talerzu. SOS łyżka i mieszanka cebuli nad.
Posypać dodatkową świeżą szałwią.