Golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią

Golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $7.44 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, bulion wołowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią, Kotlety cielęce z karmelizowaną cebulą, oraz Mini klopsiki cielęce z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cielęcinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CielęcinaCielęcina
2
Mąkę i suszoną szałwię połączyć w płytkiej misce. Odstawić na bok 3 łyżki mąki. Dredge cielęcinę w pozostałej mieszaninie mąki do Płaszcz; strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona SzałwiaSuszona Szałwia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużym dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować cielęcinę do brązowego, około 7 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Cielęcinę przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w tym samym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć, o 10 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i podsmażyć cebulę, aż bardzo głęboki brązowy, o 35 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodać czosnek i podsmażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodać całe liście szałwii i zarezerwowane 3 łyżki mieszanki mąki; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Ułóż cielęcinę w jednej warstwie w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodaj bulion. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie spadnie z kości, o 1 godzinę 45 minut. Uncover; gotować na wolnym ogniu, aż soki zagęścić na tyle, aby płaszcz łyżka, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
KościKości
MięsoMięso
12
Umieścić 1 goleń cielęcy na każdym talerzu. SOS łyżka i mieszanka cebuli nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
CebulaCebula
SOSSOS
13
Posypać dodatkową świeżą szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn