Golden Potato Latkes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Golden Potato Latkes. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 648 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki Yukon gold, sok z cytryny, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Złote latki z kurkumy z musem jabłkowym, Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i cebulę zetrzeć przez duże otwory na tarce; wymieszać z sokiem z cytryny.
Rozprowadzić mieszaninę na 2 czystych, suchych ręcznikach kuchennych.
Zwiń każdy ręcznik, zaczynając od 1 długiej strony. Wykręcić ręczniki, aby wycisnąć nadmiar płynu.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce.
Wymieszać z jajkami, mączką z macy, solą i pieprzem. (
Mieszanina będzie sucha, ale utrzyma swój kształt po sprasowaniu.)
Roztopić 2 Łyżki. masło z 2 łyżkami. olej w głębokiej patelni elektrycznej ogrzanej do 375 lub w dużej patelni nonstick na średnim lub średnim ogniu. Drop 6 do 8 luźno pakowane 1/4 cupfuls mieszaniny ziemniaków do gorącej mieszaniny masła; naciśnij lekko spłaszczyć do 3-calowych rund. Gotować 3 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Posypać dodatkową solą. Powtórz procedurę z pozostałym masłem, olejem i mieszaniną ziemniaków.
Podawać latkes natychmiast, lub ogrzać na stojaku drucianym na blasze do pieczenia w piekarniku 250 do 30 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mączki Manischewitz niesolonej Macy.
Golden Potato-Pasternak Latkes: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zmniejszając ziemniaki do 2 lb. i ruszt 1 lb. obrany pasternak z ziemniakami i cebulą.
W razie potrzeby udekoruj plastrami pasternaku i świeżą natką pietruszki.
Golden marchew-cukinia Latkes: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zmniejszając ziemniaki do 1 lb. i ruszt 1 lb. obrane marchewki i 1 lb. cukinia z ziemniakami i cebulą.
W razie potrzeby udekoruj ogoloną marchewką i cukinią. Uwaga: aby uzyskać dekorację, użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić cienkie, wzdłużne paski marchwi i cukinii. Aby przygotować dekorację, owiń paski w wilgotne papierowe ręczniki, umieść w plastikowych torebkach z zamkiem błyskawicznym i schłodź do 24 godzin.