Gofry ze słodkich ziemniaków z piankami
Gofry ze słodkich ziemniaków z piankami Marshmallows mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Ten przepis zawiera 6 porcji z 392 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Za 92 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli, mielonego cynamonu, oleju roślinnego i słodkich ziemniaków. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 44%. Podobne przepisy to Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z piankami, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z piankami, oraz Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z piankami.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica (najlepiej w stylu belgijskim)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. kilka razy szturchnij Batata widelcem i piecz do miękkości na środku, około 40 minut.
Ostudź, a następnie zgarnij miąższ i puree w robocie kuchennym, aż będzie gładki.
Obróć piekarnik do 200 stopni F (aby ugotowane gofry były ciepłe). Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości, jeśli są ustawienia (ale jest w porządku, jeśli ich nie ma).
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Wymieszaj maślankę, 1/2 szklanki puree ze słodkich ziemniaków, olej, brązowy cukier, jajko i białko.
Wlej mieszankę maślanki do mąki i delikatnie mieszaj, aż się włączy (w porządku, jeśli są grudki).
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem, a następnie napełnij każdą sekcję około trzech czwartych drogi (nadal powinno być trochę gofrownicy). Zamknij i gotuj, aż gofry będą złotobrązowe i lekko chrupiące, 6 do 10 minut. Utrzymuj gofry w cieple w piekarniku lub przykryj folią na talerzu, powtarzając z pozostałym ciastem.
Przełącz piekarnik na podsmaż i skrop każdy wafel odrobiną syropu i 1/4 szklanki mini pianek. Podsmaż na złoty kolor, 15 do 30 sekund.