Gofry ze słodkich ziemniaków i kukurydzy bezglutenowe
Bezglutenowe słodkie ziemniaki i gofry kukurydziane to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka proszku do pieczenia, przecier ze słodkich ziemniaków, przyprawa pumpkin pie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 83 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pumpkin Spice Sweet Potato Noodle Wafle (Bezglutenowe), Kukurydza Bezglutenowe Słodkie Ziemniaki Łyżka Chleb, oraz Pieczone Chipotle słodkie ziemniaki i cukinia placki (wegańskie, bezglutenowe) z domowej pikantnej musztardy miodowej (bezglutenowe z opcją wegańską) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę i lekko nasmaruj nieprzywierającym sprayem do gotowania. W dużej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę sorgo, skrobię kukurydzianą, ciemnobrązowy cukier, przyprawę do ciasta z dyni, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową. W średniej misce do mieszania, ubij razem mleko, puree ze słodkich ziemniaków, jajka i olej roślinny do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mokre składniki zalać suchymi składnikami, ubić na gładką masę. Możesz użyć ręcznego (balonowego) trzepaczki do tego lub miksera elektrycznego. Kadzi ciasto do rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją producenta. Gofry gotować aż będą chrupiące. Trzymaj gotowe gofry w ciepłym piekarniku, podczas gdy gotujesz pozostałe partie.