Need a wegetariański posiłek poranny? Gofry owsiane z polewą z pomarańczową ricottą mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 333 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka soli, sody oczyszczonej, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy obejmują Naleśniki z nadzieniem z pomarańczowej ricotty i polewą z jagód, Ciasto Ricotta Pound z nadzieniem Blood Orange, bitą śmietaną mascarpone i kandyzowanymi plasterkami Blood Orange, oraz Gofry ze słodkich ziemniaków z polewą orzechową.
Instrukcje
1
W małej misce połączyć wrzącą wodę i owies; odstawić na 3 minuty. Tymczasem w dużej misce połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce ubić maślankę, olej, jajko i białko; wymieszać z płatkami owsianymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Maślanka
Białka Jaj
Owies Zwyczajny
Mąka Uniwersalna
Cukier
Woda
Sól
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Dodać do suchych składników; mieszać aż do połączenia.
3
Piec na rozgrzanym gofrownicy zgodnie z zaleceniami producenta, aż złoty kolor.