Gnocchi Ziemniaczane

Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane wymaga około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 40 centów za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. 1285 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, sos do makaronu, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piec ziemniaki: Rozgrzej piekarnik do 177°. Włócz ziemniaki widelcami w kilku miejscach wokół każdego ziemniaka, aby odpowietrzyć wilgoć, gdy ziemniaki gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
2
Pieczemy ziemniaki w skórkach do miękkości, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
3
Ostudzić na stojaku, rozcinając je, aby schłodzić i pozwolić uciec większej ilości wilgoci.
4
Zacieru i puch ziemniaki: Scoop się ziemniaki ze skórek. Ziemniaki rozgnieść i puch je widelcem do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
(Działa świetnie, aby przekazać ziemniaki przez ricer ziemniaków, jeśli masz jeden.) Najlepiej pracować z ziemniakami, gdy są jeszcze ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1
Dodać mąkę, jajko i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
2
Wymieszaj ręcznie, aż będziesz miał ładną, giętką kulkę ciasta. Nie mieszać nadmiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Rozwałkuj kawałki ciasta w długie cylindry: przygotuj obszar roboczy i odkurz go mąką. Weź ciasto, kawałek na raz, i rozwałkować go delikatnie rękami, aż masz rolki o średnicy 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Bardzo ważne jest, aby zachować lekki dotyk podczas walcowania ciasta! Delikatnie rozwałkuj ciasto opuszkami palców, wywierając najlżejszy nacisk na zewnątrz, a nie w dół, aby wyciągnąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Pocięte na kawałki i tworzą wgłębienia: 
6
Pokroić rurki ciasta na kawałki o długości około jednego cala. Używając palców widelca lub opuszka palca, naciśnij kawałek ciasta i lekko rozwałkuj, aby utworzyć wcięcie (dobre do połowu sosu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Gdy gnocchi są wykonane, umieść je na płaskiej patelni do pieczenia, lekko posypanej mąką lub wyłożonej papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
8
W tym momencie możesz zamrozić gnocchi z wyprzedzeniem. Zamrozić je najpierw na posypanej mąką lub wyłożonej tacy, a następnie po zamrożeniu można umieścić je w torbie zamrażarki, aby ułatwić przechowywanie. Aby ugotować, wystarczy włożyć zamrożone gnocchi do gotującej się wody, aby przejść do następnego kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
9
Upuść gnocchi do gotującej się wody: zagotuj co najmniej 6 litrów osolonej wody w płytkim rondlu. Delikatnie upuść gnocchi, kilka na raz, do wody. Jak tylko wydobędą się na powierzchnię, usuń je łyżką szczelinową, dobrze opróżniając. Ułóż na ciepłym naczyniu. Kontynuuj gotowanie gnocchi w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
10
Podawać z sosem: jak tylko wszystkie gnocchi są gotowe, zalać je rozgrzanym sosem makaronowym i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
GnocchiGnocchi
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
11
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn