Gnocchi alla Romana
Gnocchi alla Romana może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Mieszanka parmezanu, jajko, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), Gnocchi Alla Romana, oraz Manicotti Alla Romana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej małą blachę do pieczenia.
Wymieszać bulion, mąkę z kaszy mannej i sól w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina pęcherzyków i jest bardzo gęsta, około 10 minut. Ubić jajko w dużej misce. Stopniowo ubić mieszaninę kaszy mannej do jajka.
Przenieść mieszaninę gnocchi na przygotowaną blachę do pieczenia, rozprowadzając ją, tworząc warstwę o grubości 1/2 cala. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż mieszanina gnocchi jest zimna i firmy, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej brojlery. Obficie masło 10-calowy talerz zapiekany średnicy. Używając foremki do ciastek o średnicy 2 cali, Wytnij rundy z mieszaniny gnocchi. Ułóż gnocchi w przygotowanym naczyniu do pieczenia / zapiekania, lekko nakładając się na siebie.
Posmaruj pozostałe masło na gnocchi.
Posypać serem i pieprzem, w razie potrzeby. Broil, aż gnocchi są ogrzewane przez i zaczyna się brązowy, o 6 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon