Glazurowany łosoś z miętą i ogórkiem
Glazurowany łosoś z miętą i sałatką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, ogórek, pomarańcza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Klon-glazurowany łosoś z ogórkiem kiszonym, Klonowy Bourbon glazurowany łosoś z jabłkowym koprem (i gratisy!), oraz Hoisin-glazurowane hamburgery z łososia z ogórkiem kiszonym.
Instrukcje
W małym rondlu, na średnim ogniu, ubij razem sok pomarańczowy, cukier, musztardę, 1/4 szklanki octu i 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 8 minut. Doprawić 1/4 łyżeczki pieprzu.
Brojler na ciepło. Ułóż łososia na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Posmaruj łososia szkliwem. Dusić, aż łosoś jest w tym samym kolorze przez cały, o 5 minut, fastrygowanie raz z pozostałą glazurą.
Umieść ogórek, sałatę, miętę i pomarańczę w dużej misce.
Skropić pozostałe 2 łyżeczki octu, olej, a pozostałe sól i pieprz; wrzucić.Wskazówka: Użyj delikatnych wewnętrznych liści sałaty Bibb, a nie zewnętrznych twardych liści. Twoją nagrodą będzie przyjemny maślany smak i elastyczna konsystencja.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.