Glazurowany Kurczak z suszonymi owocami i pasternakiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szkliwionego kurczaka z suszonymi owocami i pasternakiem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet jabłkowy, konfitury morelowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szkliwione batoniki z suszonych owoców i orzechów, Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, oraz Pasternak Szkliwiony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 42
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodaj szalotki i pasternak i gotować, aż złoty, potrząsając patelnię, 2 protokół.
W misce ubić konfitury morelowe, musztardę, imbir i kminek. Kurczaka doprawić solą i pieprzem; wymieszać z polewą morelową.
Rozsypać suszone owoce na patelni.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na wierzchu.
Dodać 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować do ogrzania przez, 6 protokół. Odkryć i przenieść patelnię do piekarnika. Gotować, aż kurczak i warzywa będą miękkie i Złote, 20 do 25 protokół.
Przesunąć kurczaka na bok patelni, a następnie wymieszać ocet do soków na patelni (dodać do 2 łyżek wody, jeśli sos jest zbyt gęsty).
Zdjęcia Antonis Achilleos