Glazurowana marchewka z groszkiem
Glazurowana marchewka z groszkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 8 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz , masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Miso-glazurowany groszek i marchew, Glazurowana marchewka i groszek śnieżny, oraz Szkliwiony groszek i marchewka.
Instrukcje
Marchew umieścić w średniej wielkości rondlu z 125 ml wody, 50 g masła, 1 łyżeczką cukru i łyżeczką soli morskiej. Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu, przykryć, a następnie gotować na małym ogniu przez 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu. Podgrzać, następnie gotować, odsłonięte, przez 10-12 min, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz odparuje i są błyszczące i pokryte,.
Pod koniec tego czasu umieścić groszek w średniej wielkości rondlu z pozostałym masłem i cukrem, łyżeczką soli i 50 ml wody. Doprowadzić to do dusić na dużym ogniu, a następnie gotować przez kilka minut, mieszając lub podrzucając groszek często, aż będą miękkie i zmienią piękny soczysty zielony.
Odcedzić i połączyć je w naczyniu do serwowania z marchewką. Włóż kilka liści mięty, jeśli chcesz.