Ginataang Manok (kurczak gotowany w mleku kokosowym)

Ginataang Manok (kurczak gotowany w mleku kokosowym) jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, kurczaka, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ginataang Kalabasa, Sitaw at Hipon (Squash, długa fasola i krewetki w mleku kokosowym), Łosoś gotowany w mleku kokosowym, oraz Gotowany pod ciśnieniem salay-ginto (yellowstripe scad) z mlekiem kokosowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszać z plasterkami imbiru. Gotować i mieszać, aż pachnące i lekko rumiane.
Wyjąć imbir i odstawić na bok. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w tej samej patelni na średnim ogniu bez tłoczenia. Gotować, aż kurczak będzie lekko brązowy ze wszystkich stron. Powrót imbir na patelni i dodać mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia,a następnie przykryć patelnię pokrywką przechyloną, aby umożliwić ucieczkę pary. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w kości, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Wymieszać ze szpinakiem. Gotować na wolnym ogniu, aż szpinak się rozgrzeje, 8 do 12 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.