Gigantes Plaki (Grecka Fasola)

Gigantes Plaki (Grecka Fasola)
Gigantes Plaki (grecka fasola po pieczeniu) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól i pieprz, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gigantes plaki, Fasola Gigantes Pieczone, oraz Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Suszoną fasolę gigantes namoczyć w wodzie z liśćmi laurowymi przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Fasola GiganteSuszona Fasola Gigante
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
2
Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 30-40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
3
Rozgrzać olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować do miękkości, o 10-15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dodać płatki czosnku i papryki chili i gotować, aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Dodać pomidory, papryka i oregano i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Sos pomidorowy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
8
Pietruszkę, koperek, fasolę i 1/2 szklanki płynu, w którym ugotowano fasolę, wymieszać w sosie pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
9
Wlać mieszaninę do naczynia żaroodpornego.1
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
10
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż Góra się zarumieni i większość płynu odparuje, około 50-60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero są świetnym wyborem dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn