Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj genueńskiej zupy jarzynowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 384 kalorie, 12g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, pomidory z puszki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Genueński Condijun, Minestron Genueński, oraz Gąbka Genueńska dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sortuj fasolę lima, odrzucając gruz. Wypłukać fasolę, umieścić w 3-do 4-quart patelni i dodać 1 1/2 kwarty wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zdjąć z ognia i odstawić na co najmniej 1 godzinę lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Fasolę odsączyć, dodać 1 1/2 litra wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będą miękkie do ugryzienia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Fasola odwadniająca; zapas płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
4
W międzyczasie przyciąć i wyrzucić koniec łodygi i twardą zieloną górę z poru; odkleić i wyrzucić twardą zewnętrzną warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Por przeciąć na pół wzdłuż i przytrzymać pod zimną bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby dobrze spłukać. Cienko pokroić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
W 8-do 10-quart patelni na średnim ogniu, często mieszać pancetta w 2 łyżki oliwy z oliwek tylko do kuleją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj por, cebulę, seler i pietruszkę; mieszać często na średnim ogniu, aż warzywa zaczną brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
8
Na patelni, dodać 2 1/2 szklanki zastrzeżone Bean gotowania płynu (z wyjątkiem pozostałej do innych zastosowań lub wyrzucić), odsączone fasoli, bulion, pomidory z sokiem, ziemniaki, i marchew. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj kapustę, boćwina, fasola szparagowa, i cukinia; przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie do ugryzienia, 20 do 25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Chard Szwajcarski
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
10
Zupa Chochla równo do misek; łyżka 1 łyżka oliwy z oliwek i około 1/2 łyżki pesto alla genovese w każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
11
Podawać z pozostałym pesto oraz solą i pieprzem, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny