Gemelli z pieczonym sosem z czerwonej papryki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Gemelli z pieczonym sosem z czerwonej papryki. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 516 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, rosół z kurczaka, romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść duży garnek z wodą na piecu i doprowadzić do wrzenia. Sól wody i gotować gemelli do al dente (z kęsem do niego), o 9 protokół.
Zmielić odsączoną paloną paprykę w robocie kuchennym.
Rozgrzać dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek i szalotkę na patelni.
Podsmażyć czosnek i szalotkę 3 minuty, wymieszać z pieczoną papryką.
Saute papryka pasta 2 minuty, wymieszać w winie lub wywar z kurczaka, zmniejszyć płyn na 1 lub 2 minuty. Wymieszać pomidory i natkę pietruszki. Przyprawiamy sosem solą i pieprzem, dusimy na wolnym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
Wrzucić gorący makaron z sosem i przenieść do naczynia. Podaj tarty Romano i chrupiący chleb przy stole.