Gazpacho z arbuza
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoovo-wegetariańskiego przystawki ? Gazpacho z arbuza może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 113 kalorii . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 9 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka liści mięty, melona miodowego, arbuza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na lato . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to gazpacho z kremem z awokado , Chunky Tomato Gazpacho i Great Gazpacho .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj cukier i wodę. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2-3 minuty lub do rozpuszczenia się cukru, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Jeśli to konieczne, w partiach umieść mieszankę cukru, arbuza, melona, miętę, sok z limonki i sól w robocie kuchennym. Przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Wymieszaj śmietanę z cukrem.
Udekoruj każdą porcję polewą.