Garlicky Holy Guacamole
Garlicky Holy Guacamole może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 310 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cebuli, chipsy kukurydziane tortilla, jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Holy Guacamole, Holy Guacamole, oraz Holy Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przeciąć awokado na pół wokół dołu. Oddzielić połówki. Wyskakuj z dołu łyżką, a następnie zbierz miąższ awokado do miski. Wycisnąć sok z cytryny na awokado. Wyciśnij sok z połówkami cytryny skierowanymi do góry, aby sok rozlał się po bokach cytryny do miski. Metoda ta utrzymuje nasiona w cytrynie i poza guacamole.
Dodaj czosnek, jalapeno, pomidor, cebula i sól do miski. Rozgnieść i wymieszać składniki w masywny dip za pomocą widelca.
Podawać z chipsami tortilla z niebieskiej kukurydzy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.