Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie
Garlicky duszone kury kornwalijskie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1006 kalorii, 64G białka, oraz 70 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cebulę, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 52 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie, Glazurowane kury kornwalijskie z Garlicky Radicchio, oraz Kury Kornwalijskie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przygotować kury: w mini maszynce, pulse czosnek i 1 łyżeczka soli do pasty. Za pomocą palców zrób kieszeń między mięsem a skórą każdej kury. Połowę pasty czosnkowej przełożyć między skórę a miąższ kur, równomiernie przykrywając, przesuwając pastę wzdłuż miąższu od zewnątrz. Obie kury natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i odrobiną pieprzu. Skrzyżuj nogi każdej kury i zwiąż ją sznurkiem kuchennym. Odstawić i pozostawić do temperatury pokojowej na około godzinę.
W naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić obie kury, wymieszać pozostałe pasty czosnkowe, papryka, cebula, pieprz cayenne, papryka, szczypta soli i mielenia lub 2 pieprzu.
Na patelni umieścić przygotowane kury na wierzchu warzyw i powoli wlać 2 szklanki wywaru z kurczaka.
Umieść w piekarniku i gotuj, aż temperatura osiągnie 160 stopni F między nogą a ciałem kury po przetestowaniu za pomocą termometru natychmiastowego odczytu, około 40 minut.
Kury wyjąć z piekarnika i wyjąć z patelni na talerz. Przykryj lekko folią aluminiową, aby utrzymać je w cieple podczas przygotowywania sosu. W średniej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać warzywa z naczynia do pieczenia i mąkę.
Mąkę ubić energicznie, aż połączy się z całą zawartością patelni.
Dodaj wino i niech zmniejszyć. Weź łyk wina dla siebie, ciężko pracowałeś. Wymieszać pozostałą 1 szklankę wywaru z kurczaka. Smak i doprawić solą i pieprzem, a następnie gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, o 5 Więcej minut. Aby służyć, usuń folię aluminiową z kur.
Usuń Sznurek i przeciąć ptaki na pół.
Polać sosem na wierzch i udekorować posiekaną natką pietruszki.