Garam Masala Kurczak z pieczonymi warzywami

Garam Masala Kurczak z pieczonych warzyw jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Mieszanka ziemniaków, olej arachidowy, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Pieczony kurczak z płatkiem jaśminu Garam Masala, szafranem, orzechami laskowymi i miodem oraz komosą ryżową, oraz Garam Masala Prażone Orzeszki Ziemne.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki oleju, garam masala, imbir, czosnek i 1 łyżkę soli.
Umieść kurczaka w dużym naczyniu do pieczenia lub plastikowej torbie, rozluźnij skórę z piersi i nóg kurczaka i za pomocą rąk rozprowadź dużą część mieszanki pod spodem. Pozostałą mieszaninę pocierać wewnątrz jamy kurczaka i na skórę. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Luźno przykryć, przechowywać w lodówce, i niech marynować 30 minut lub do 12 godzin.
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Usuń kurczaka z marynaty, niech nadmiar kapać off, I REZERWY marynaty.
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik się nagrzewa, około 30 minut.
Gdy piekarnik jest rozgrzany, umieść ziemniaki, Kabaczek i cebulę na dnie patelni do pieczenia, skrop pozostałą marynatą, pozostałym 1/4 szklanki oleju, pozostałym 1 łyżką soli i dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wrzuć do płaszcza.
Umieść kurczaka, pierś bokiem do góry, na wierzchu warzyw i pieczeń, aż skóra staje się brązowy i warzywa zaczynają się miękkie, o 1 godzinę.
Pędzel jogurt na kurczaka i nadal pieczenia, aż kurczak jest dobrze rumiane, soki uruchomić jasne, gdy wewnętrzna udo jest Przekłute nożem, nogi poruszają się łatwo w stawie, a termometr mięsa włożony do najgrubszej części rejestratorów uda160 do 165 stopni F na natychmiastowy odczyt termometru, o kolejne 40 do 50 minut.
Niech kurczaka odpocząć co najmniej 10 do 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.