Galaretka Z Wina Żurawinowego Rozmarynu

Galaretka Z Wina Żurawinowego Rozmarynu
Need a bezglutenowa, bezmleczna i przyjazna dla fodmap przyprawa? Żurawina rozmaryn wina galaretki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, gałązki rozmarynu, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Galaretka z Czerwonego i białego wina-Cherry Cabernet i cytryna z rozmarynem Chardonnay, Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), oraz Galaretka Z Grzanego Wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś żurawinę, cukier, wino, rozmaryn i 2 2/3 szklanki wody do wrzenia w garnku 6-do 8-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie jagody pękną, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
RozmarynRozmaryn
JagodyJagody
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wlać do dużego durszlaka wyłożonego zwilżonymi ręcznikami papierowymi i umieścić w głębokiej misce, a następnie odstawić, aż wszystkie soki spłyną przez, 10 do 15 minut, i wyrzucić ciała stałe. Jeśli masz więcej niż 4 szklanki płynu żurawinowego, gotuj w małym rondlu, aż zmniejszy się; jeśli jest mniej, dodaj wodę, aby doprowadzić łącznie do 4 szklanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszać żelatynę i pozostałą szklankę wody w czystym rondlu i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzewać na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Mieszaninę żelatyny wymieszać z płynem żurawinowym, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
5
Wlać mieszankę żurawinową do lekko naoliwionej formy (patrz uwaga kucharzy, poniżej), odtłuszczając dowolną pianę. Schłodzić do temperatury pokojowej, następnie przykryć folią i schłodzić, aż do stabilnego ustawienia, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Aby zdemolować, Uruchom końcówkę cienkiego noża między krawędzią pleśni a galaretką. Przechyl formę na boki i dotknij strony formy o powierzchnię roboczą, obracając ją, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować galaretkę żurawinową. Utrzymując formę przechyloną, Odwróć płytę nad formą, a następnie odwróć sos żurawinowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Stal nierdzewna, szkło i emaliowane żeliwo są niereaktywne, ale unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Rozpakuj galaretkę na talerzu do serwowania od 2 do 3 cali szerszym niż forma, aby umożliwić rozprzestrzenianie. Użyj bezzapachowego oleju roślinnego, aby umyć formę przed napełnieniem.* Galaretkę żurawinową można schłodzić w formie do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
GalaretkaGalaretka
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn