Galaretka Prosecco z Nektarynkami, jagodami i kandyzowaną skórką pomarańczową

Galaretka Prosecco z Nektarynkami, jagodami i kandyzowaną skórką pomarańczową może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 88 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grand marnier, jagody, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą.
Instrukcje
Wlać Prosecco do dużej miski.
Wlać 3/4 szklanki zimnej wody do małego rondla; posypać żelatynę i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 5 protokół.
Dodać cukier do mieszaniny żelatyny i mieszać na średnim ogniu tylko do momentu rozpuszczenia cukru i żelatyny, około 5 minut (nie gotować).
Ubij mieszaninę żelatyny do Prosecco (mieszanina spieni się; odstawić do osadzenia). Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Używając obieraczki do warzyw i pracując od góry pomarańczy do dołu, usuń skórkę (tylko część pomarańczowa) z pomarańczy w długie paski.
Pokrój skórkę pomarańczową wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Dodać szczyptę soli i skórki pomarańczowej; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Drenaż. Obierać na tę samą patelnię.
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki wody, cukier i Grand Marnier. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż gęsta forma syropu i mieszaninę zmniejsza się do 1/2 szklanki, o 20 protokół. Obrać całkowicie w syropie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Wrzucić wszystkie składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Odstawić, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Używając łyżki, zgarnij galaretkę Prosecco na kawałki wielkości kęsa. Podzielić na 8 porcji miski lub kielichy. Łyżka owoców nad galaretką. Na każdą porcję rozsypać 1 łyżeczkę kandyzowanej skórki pomarańczowej.