Galaretka Prosecco z Nektarynkami, jagodami i kandyzowaną skórką pomarańczową

Galaretka Prosecco z Nektarynkami, jagodami i kandyzowaną skórką pomarańczową
Galaretka Prosecco z Nektarynkami, jagodami i kandyzowaną skórką pomarańczową może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 88 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grand marnier, jagody, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą.

Instrukcje

1
Wlać Prosecco do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać 3/4 szklanki zimnej wody do małego rondla; posypać żelatynę i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cukier do mieszaniny żelatyny i mieszać na średnim ogniu tylko do momentu rozpuszczenia cukru i żelatyny, około 5 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
CukierCukier
4
Ubij mieszaninę żelatyny do Prosecco (mieszanina spieni się; odstawić do osadzenia). Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Używając obieraczki do warzyw i pracując od góry pomarańczy do dołu, usuń skórkę (tylko część pomarańczowa) z pomarańczy w długie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój skórkę pomarańczową wzdłuż na paski o szerokości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
3
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać szczyptę soli i skórki pomarańczowej; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SólSól
5
Drenaż. Obierać na tę samą patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki wody, cukier i Grand Marnier. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż gęsta forma syropu i mieszaninę zmniejsza się do 1/2 szklanki, o 20 protokół. Obrać całkowicie w syropie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
1
Wrzucić wszystkie składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Używając łyżki, zgarnij galaretkę Prosecco na kawałki wielkości kęsa. Podzielić na 8 porcji miski lub kielichy. Łyżka owoców nad galaretką. Na każdą porcję rozsypać 1 łyżeczkę kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
ProseccoProsecco
OwoceOwoce
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn