Galaretka pieprzowo-imbirowa Glazurowana szynka
Galaretka pieprzowo-imbirowa Glazurowana szynka jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przyprawa. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 1001 kalorii, 74g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Rieslinga, pieprz, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Galaretka Pieprzowa-Glazurowana Marchewka, Wędzona szynka z galaretką z czerwonej papryki, oraz Slow Cooker Pepper Jelly Glazed Ham.
Instrukcje
Dokonaj płytkich cięć w tłuszczu szynki 1 cal od siebie w wzór diamentu. Oliwę z oliwek i mielony pieprz natrzeć na szynkę.
Umieść szynkę na stojaku na patelni o wymiarach 14 x 11 cali.
Wlać wino na dno patelni, wymieszać z pieprzem i 3 dodatkami.
Dodaj 4 szklanki wody. Patelnię luźno przykryć folią aluminiową.
Piec, przykryty, w 350 na dolnej półce piekarnika 2 godziny.
Tymczasem, doprowadzić Ginger ale do wrzenia w głębokiej jednostronnej patelni 12-calowy na średnim ogniu, i gotować 25 do 30 minut lub aż zredukowana do 3 / 4 Puchar.
Wyjąć z ognia i wymieszać galaretką pieprzową, aż będzie gładka.
Szynkę i piec jeszcze 2 1/2 godziny lub do czasu, aż termometr mięsny zarejestruje 160 i szynka będzie karmelizowana, fastrygując co 30 minut mieszanką piwa imbirowego. (Szynka osłonowa z folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.)
Wyjąć z piekarnika; przenieść do półmiska służącego, zastrzegając 2 filiżanki patelni kapie.
Odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Do średniego rondla wlać zastrzeżone kapiele przez drobny sitko z siatki drucianej; tłuszcz odtłuszczony. Doprowadzić kapie do wrzenia na dużym ogniu, i gotować 12 do 15 minut lub aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z musztardą.
Podawać z szynką i herbatnikami kukurydziano-Szczypiorkowymi.
Uwaga: aby przygotować 12-do 14-lb. w pełni ugotowana szynka z kością, zwiększyć galaretkę z czerwonej papryki do 1 szklanki, oliwę z oliwek do 2 łyżek., musztarda do 1 1/2 łyżki. i mielony pieprz do 2 łyżeczek. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, gotowanie mieszanki ginger ale 20 do 25 minut lub do zmniejszenia do 1 1/2 filiżanki w Kroku 3, rezerwując 3 filiżanki kapieli w kroku 4, i gotowanie zastrzeżone kapieli aż do zmniejszenia do 1 1/2 filiżanki w kroku sprawia, że 18 do 24 porcji. Czas pracy 15 min.; Łączny czas 4 godz., 55 min.