Galaretka lemoniadowa z bazylią
Galaretka lemoniadowa z bazylią to bezglutenowe przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, sproszkowaną żelatynę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 123 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka lemoniadowa z bazylią, Masło Orzechowe I Galaretka Crunch Z Jagodową Lemoniadą, oraz Galaretka Bazyliowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać sok z cytryny, 11/2 szklanki (360 ml) wody i cukier do wrzenia. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Z grubsza oderwać liście bazylii i umieścić je w małej misce.
Wlać mieszaninę soku z cytryny na liście bazylii i niech strome przez co najmniej 15 protokół.
Wlać sok pomarańczowy do małego rondla i posypać żelatyną na jego powierzchni.
Pozostawić żelatynę do zmiękczenia przez 5 minut, a następnie podgrzewać patelnię na średnim ogniu, często mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Odcedzić bazylii z soku z cytryny i ubić sok do mieszaniny żelatyny.
Wlać płyn do sześciu małych filiżanek lub naczynia 1-quart (1-L). Przechowywać w lodówce przez 2 godziny, lub do miękkiego zestawu.
Udekoruj bitą śmietaną i liśćmi bazylii.