Galaretka Certoâ® Wild Cherry
Galaretka certo ® Wild Cherry może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 112 i kosztuje 3 grosze za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, sok, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Certoâ® Five Pepper Jelly, Certoâ® galaretka z czarnego bzu, oraz Certoâ® galaretka z czarnych malin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Umieścić w rondlu; dodać wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 min.
Umieścić trzy warstwy wilgotnej gazę lub worek galaretki w dużej misce.
Gotowe owoce wlać do gazówki. Związać gazę zamkniętą; powiesić i pozostawić kroplówkę do miski, aż kapanie przestanie. Naciśnij delikatnie. Zmierz dokładnie 3 szklanki soku na 6-lub 8-qt. rondel.
W rondlu wymieszaj cukier z sokiem.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać pektyny. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ekstraktem. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Dodać wrzącą wodę, konieczne.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)