Fusilli z bakłażanem, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i kaparami

Fusilli z bakłażanem, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i kaparami
Fusilli z bakłażanem, orzeszkami pinii, porzeczkami i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.37 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bazylii, orzeszków piniowych, bakłażanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jarmuż Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, Klopsiki Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Kuskus z orzeszkami piniowymi i porzeczkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść plastry bakłażana na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Odstawić na 20 minut. Obróć plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Odstawić 20 minut dłużej. Bakłażan opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
6
Odcedzić; pat smażyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Pokrój bakłażana w kostkę 1/2 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Dodać bakłażan; smażyć do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać w orzeszki piniowe, porzeczki, i kapary; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PorzeczkiPorzeczki
BakłażanBakłażan
KaparyKapary
12
Dodaj pomidory z sokami; doprowadzić do duszenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
13
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale wystarczająco twardy, aby ugryźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Drenaż. Powrót makaron do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dodaj mieszaninę bakłażana, 1/4 szklanki sera i bazylii. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
BazyliaBazylia
16
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Podawać, przekazując pozostały ser osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn