Fusilli z bakłażanem, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i kaparami
Fusilli z bakłażanem, orzeszkami pinii, porzeczkami i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.37 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bazylii, orzeszków piniowych, bakłażanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jarmuż Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, Klopsiki Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Kuskus z orzeszkami piniowymi i porzeczkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść plastry bakłażana na dużej blasze do pieczenia.
Odstawić na 20 minut. Obróć plastry bakłażana.
Odstawić 20 minut dłużej. Bakłażan opłukać.
Odcedzić; pat smażyć ręcznikami papierowymi.
Pokrój bakłażana w kostkę 1/2 cala. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać bakłażan; smażyć do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać w orzeszki piniowe, porzeczki, i kapary; sauté 1 minutę.
Dodaj pomidory z sokami; doprowadzić do duszenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale wystarczająco twardy, aby ugryźć.
Drenaż. Powrót makaron do garnka.
Dodaj mieszaninę bakłażana, 1/4 szklanki sera i bazylii. Rzucać, aby połączyć.
Przenieść do dużej miski.
Podawać, przekazując pozostały ser osobno.