Fudge żurawinowy
Cranberry Fudge może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis pozwala na przygotowanie 81 porcji, każda o wartości 40 kalorii , 0 g białka i 2 g tłuszczu . Za 8 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 778 fanów. Udaj się do sklepu i kup półsłodkie chipsy czekoladowe, ekstrakt waniliowy, mleko odparowane i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe Zitronenkuchen , 5-minutowy Rocky Road Fudge i Ciasto karmelowo-orzechowe .
Instrukcje
Wyłóż folią aluminiową kwadratową formę o boku 23 cm. Spryskaj folię sprayem do pieczenia i odstaw.
W dużym rondlu połącz kawałki czekolady z syropem kukurydzianym. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia. Dodać cukier puder, mleko i wanilię. Ubijać drewnianą łyżką, aż masa zgęstnieje i stanie się lśniąca, około 5 minut. Dodać żurawinę i orzechy włoskie.
Przełóż do przygotowanej formy i odstaw do lodówki do stężenia.
Za pomocą folii aluminiowej wyjmij masę czekoladową z patelni; folię wyrzuć.
Pokrój fudge na kostki o boku 2,5 cm. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.