Frytki Z Karczocha: Carciofi Fritti
Frytki z karczocha: Carciofi Fritti wymaga mniej więcej 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cytrynę, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Carciofi fritti alla romana (karczochy smażone w stylu rzymskim), Gussoni Fritti (Placki Warzywne), oraz Focaccia di carciofi - Karczoch i czerstwy chleb.
Instrukcje
Aby ciasto, umieść drożdże, jajka, mąkę i wodę w misce. Delikatnie zmiksować, aby połączyć.
Dodać pietruszkę i czosnek. Wymieszać do połączenia i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut.
Tymczasem odetnij kolczaste końcówki karczochów.
Usuń twarde zewnętrzne liście. Pokrój karczoch o grubości 1/4 cala i umieść w zimnej wodzie z sokiem z cytryny, aby nie stały się brązowe.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę od 360 do 375 stopni F.
Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, odsączyć plastry karczocha i pogłębiać przez mieszaninę mąki tak, że kawałki są mąki ze wszystkich stron. Odstawić, aż olej osiągnie temperaturę.
Pracując w partiach po 6, smaż plastry karczocha na złoty kolor. Użyj łyżki szczelinowej lub pająka, aby delikatnie upuścić karczochy do oleju, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju, 2 do 3 minut. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe kliny, aby osuszyć je na papierowych ręcznikach.
Podawać od razu z posypką płatków chili oraz solą i pieprzem, do smaku.