Frytki Z Dorsza
Frytki z dorsza mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 12 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia calumet, qt. olej, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Solone Placki Rybne, Łatwe Frytki Z Dorsza, oraz Jak gotować: Fish and corn fritters.
Instrukcje
Umieścić rybę w dużej misce.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby całkowicie pokryć ryby.
Odstawić w temperaturze pokojowej 8 godzin, zmieniając wodę co najmniej co 2 godziny, aby usunąć nadmiar soli. Opłucz ryby; umieść na dużej patelni.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby całkowicie pokryć rybę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej; gotować na wolnym ogniu 5 min lub do miękkości ryby. Opłucz rybę. Rozdrobnić widelcem; umieścić w średniej misce.
Dodać mąkę, wodę, cebulę, jajka, natkę pietruszki, proszek do pieczenia i pieprz; dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni do 191°. ostrożnie dodać poziom łyżki stołowe mieszanki rybnej, partiami, na patelnię. Gotować na złoty kolor, od czasu do czasu obracając.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.