Frytki jabłkowe z lodami: Fritelle di Mele con Gelato

Frytki jabłkowe z lodami: Fritelle di Mele con Gelato
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni frytki jabłkowe z lodami: Fritelle di Mele con Gelato mogą być spektakularne lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1918 kalorii, 25g białka, oraz 143g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 5,77 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, jajka, jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Lato. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Torta Di Yogurt Con Mele E Rosmarino-Jogurt Rozmarynowo-Jabłkowy, Cinnamon Gelato: Bogate Włoskie Lody, oraz Świeże lody Truskawkowe {czyli Lody włoskie}.

Instrukcje

1
W garnku o wysokich bokach rozgrzej olej do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
W średniej misce wymieszaj jajka i mleko. Powoli dodawaj mąkę do mieszanki, po 3 łyżki stołowe na raz, aż wszystko się połączy. Dodaj cukier i brandy chery i odstaw mieszaninę na 10 minut. Zanurz każdy plasterek jabłka w cieście i smaż na gorącym oleju, po 3 lub 4 na raz. Gotuj na złoty kolor, a następnie wyjmij łyżką cedzakową lub szczypcami do talerza wyłożonego ręcznikami papierowymi, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Kontynuuj, aż wszystko się skończy.
4
Umieść 5 plasterków na każdym z 4 talerzy, w zachodzącym na siebie kółku.
5
Umieść 1 miarkę lodów waniliowych na środku każdego kręgu placków, posyp cynamonem i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
GelatoGelato
6
W rondelku z grubym dnem wymieszaj mleko i śmietanę, 1/2 szklanki cukru oraz fasolę waniliową i nasiona i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
W międzyczasie w dużej misce połącz żółtka i pozostałe 1/2 szklanki cukru i dobrze ubij, aż żółtka będą bladożółte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Zdejmij mleko z ognia i powoli ubij około 1/3 mleka do mieszanki żółtkowej. Dobrze wymieszaj i włóż całą masę na patelnię i włóż patelnię do ognia. Gotuj na średnim ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina zacznie gęstnieć, po czym należy przełączyć się na drewnianą łyżkę i gotować przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Zdjąć z ognia i przecedzić do czystego, chłodnego pojemnika, który został ustawiony w łaźni lodowej. Wymieszaj, aby ułatwić chłodzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
10
Schłodzoną mieszankę przepuścić przez maszynę do lodów zgodnie z instrukcjami producenta i zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn