Frittata ziemniaczano-buraczana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ziemniaki i buraki Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 217 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Złoty Burak, zielenina i Torta ziemniaczana, oraz Słodkie ziemniaki miski śniadaniowe z buraków i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w średnim rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut.
Dodać posiekane buraki; gotować 2 protokół lub do miękkości.
Mleko i 5 kolejnych składników (mleko przez białka) połączyć w dużej misce i wymieszać trzepaczką. Wymieszać w mieszaninie ziemniaków. Roztopić masło na średniej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Wlać mieszaninę jaj na patelni; gotować 15 minut lub do góry jest po prostu ustawić.
Wrap uchwyt patelni z folią; broil 5 minut lub do złotego koloru.
W razie potrzeby udekorować zielonymi liśćmi buraka.