Frittata ze szparagami i czerwoną papryką
Frittata ze szparagami i czerwoną papryką zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Udaj się do sklepu i kup szparagi, liście bazylii, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Podobne przepisy to: Frittata ze szparagami i asiago , Frittata ze szparagami i parmezanem oraz Frittata ze szczypiorkiem i szparagami .
Instrukcje
Połóż szparagi na nieposmarowanej blasze do pieczenia i skrop 1/2 łyżeczki oliwy.
Piec w temperaturze 400°C przez 10–12 minut lub do miękkości, mieszając raz.
W dużej misce wymieszaj jajka, białka, mleko, parmezan, sól i pieprz; odstaw.
Rozgrzej 2 łyżki oleju w patelni o średnicy 12 cali (odpornej na działanie wysokiej temperatury) na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki i lekko dociśnij. Smaż bez przykrycia przez 6-7 minut lub do momentu, aż spód będzie złocistobrązowy.
Skropić resztą oleju, obrócić.
Wlać mieszaninę jajeczną na ziemniaki. Przykryć i gotować przez 9-11 minut lub do momentu, aż będą prawie gotowe. Ułożyć szparagi i czerwoną paprykę na wierzchu.
Posyp bazylią i pieprzem Jack cheese.
Grillować w odległości 7,5-10 cm od źródła ciepła przez 2-3 minuty lub do momentu, aż jajka będą całkowicie ścięte.