Frittata z łososiem i szparagami
Łosoś i szparagi Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 383 kalorie, 34g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pokrojonych szparagów, masła, sera koperkowo-havarti i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Frittata z łososiem i szparagami, Frittata Z Łososia, Szparagów I Koperku, oraz Grillowany łosoś i szparagi Frittata.
Instrukcje
W średniej misce, ubić jajka, mleko i pieprz, aż dobrze wymieszane.
W 10-calowej patelni nonstick, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać szparagi; gotować od 3 do 5 minut, często mieszając, aż będą chrupiące-miękkie.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać mieszaninę jaj na patelni; delikatnie wymieszać łososia. Przykryć; gotować od 6 do 8 minut lub do jajek. (Nie mieszać.)
Posypać serem; przykryć i gotować 1 do 2 minut lub aż ser się rozpuści.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.