Frittata z szynką, warzywami i serem
Szynka, warzywa i ser Frittatan jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, paprykę, mieszankę sera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Frittata Warzywna + Kozi Ser, Ser, cebula i warzywa Frittata-3 punkty, oraz Pieczone warzywa i ser szwajcarski pieczone Frittata.
Instrukcje
W 10-calowej patelni nonstick, roztopić masło na średnim ogniu. Paprykę, cebulę, cukinię i szynkę gotować na maśle 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące i szynka zacznie brązowieć.
W międzyczasie, w małej misce, ubić jajka, mleko, sól i pieprz widelcem lub wire trzepaczką, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę jajek na mieszaninę szynki. Gotować na średnim ogniu od 6 do 8 minut, delikatnie mieszając, aż jajka będą prawie gotowe. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Top z plasterkami pomidora i serem. Przykryć i gotować 2 do 3 minut lub aż ser topi się i jajka są całkowicie ustawione.