Frittata z pancettą i miętą
Frittata z Pancettanem i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 279 kalorii, 15g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Frittata Z Pancettanem I Miętą, Frittata Z Szalotką I Pancettą, oraz Pancetta & Greens Frittata.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i cebula i smażyć, aż cebula będzie miękka, o 10 protokół.
Ubić jajka, 1/4 szklanki wody, sól i pieprz w średniej misce do wymieszania.
Wlać jajka na patelni z cebulą i pancettą. Wymieszać 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki posiekanej mięty; wymieszać 30 sekund. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować bez mieszania, aż prawie ustawić, o 10 protokół.
Broil frittata tylko do firmy, o 1 minutę. Używając szpatułki jako pomocy, przenieś frittatę na talerz do serwowania.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami posiekanej mięty.
Frittatę pokroić w kliny i podawać.
* Pancetta, włoski boczek utwardzony w soli, jest dostępny na włoskich rynkach i w delikatesach w wielu supermarketach.