Frittata z musztardą, pancettą i ziemniakami
Frittata z zieleniną musztardową, Pancettan i ziemniaki może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz zielenie musztardy dla niemowląt, ser fontina, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pancetta & Greens Frittata, Musztarda smażona z pancettą, oraz Duszona Musztarda Z Pancettanem I Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij ¼ cienkich krążków z ziemniaków.
Dodaj 1 łyżka oliwy z oliwek do 10-calowej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Do ciepłego oleju dodać pancetta. Raz to zrobił trochę tłuszczu, ale zanim się zbyt brązowy wrzucić w 1 plasterki szalotki i 2 lub 3 posiekane zielonej cebuli.
Dodaj zieleninę do patelni. Kiedy te zmiękczyć niektóre, wymieszać je do pancetta i mieszaniny cebuli. Następnie delikatnie dodać ziemniaki w jednej warstwie nakładających się na siebie w ładny wzór na całej drodze patelni.
Przykryć patelnię (użyłem odporny na ciepło talerz obiadowy) i włączyć ciepło w dół do niskiej i aż ziemniaki są ledwo gotowane. Nie pozwól im się rozpieszczać. Lubię utrzymywać je w idealnym, okrągłym kształcie. Tak jest po prostu ładniej.
Średnio ubić 6 jajek z około ½ łyżeczki świeżych liści tymianku i odrobiną soli i pieprzu. Następnie wlać jajka na mieszaninę ziemniaków. Upewniam się, że ziemniaki są nienaruszone.
Doprowadzić ciepło z powrotem do medium i zaczął gotować jajka. Użyj noża, aby stale grzebać w gotowanej części jaj, pozwalając części wyciekającej zetknąć się z patelnią.
Po zżelowaniu jajek, posypać startym serem Fontina na wierzch jaj.
Włożyć całą patelnię do piekarnika o temperaturze 450 stopni, aż wierzch zacznie brązowieć, a jajka są całkowicie ugotowane.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.