Fritelle di Mele
Fritelle di Mele jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $10.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1083 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, cynamon do Kurzu, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Naleśniki z kalafiorem (Fritelle di Cavalofiore), na ciasto jabłkowe (Torta di Mele), oraz Torta Di Yogurt Con Mele E Rosmarino-Jogurt Rozmarynowo-Jabłkowy.
Instrukcje
Jabłka pokroić na 1/2 cala grube rundy i odstawić.
Rozgrzać olej do 375 F. W średniej misce do mieszania ubić jajka i mleko. Powoli dodaj mąkę do mieszaniny, 3 łyżki na raz, aż wszystko zostanie włączone. Wymieszać z cukrem i kirschem. Odstawić na 10 minut. Zanurz każdy plasterek w cieście i wrzuć do gorącego oleju, 3 lub 4 na raz. Gotować do złotego koloru, wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i osuszyć. Kontynuuj, aż wszystko będzie gotowe.
Umieść 5 plastrów na każdej płytce w nakładającym się okręgu.
Na środku ułożyć 1 gałkę lodów waniliowych, posypać cynamonem i podawać.