Fricassee z kurczaka ze szparagami
Fricassee z kurczaka ze szparagami zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,28 USD za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 388 kalorii , 33 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, mąki, makaronu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 74% . Ta ocena jest całkiem dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Easy Chicken Fricassee , Asparagus, Red Onion and Asiago Salad i Entrecote Steak with Asparagus .
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól (jeśli chcesz) i paprykę; odłóż 2 łyżki. Obtocz kurczaka w pozostałej mieszance mąki. Na dużej patelni zrumień kurczaka na oleju.
Wymieszaj 1-3/4 szklanki bulionu z koperkiem; zalej kurczaka. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 8 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°, a szparagi będą prawie miękkie.
W międzyczasie wymieszaj resztę bulionu z odłożoną mieszanką mąki, aż do uzyskania gładkiej masy.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple. Wymieszaj mieszankę mąki z mieszanką szparagów; doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Podawaj kurczaka i sos z makaronem, jeśli chcesz.