Fricasee de poulet et Cepes

Fricasee de poulet et Cepes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Fricasee de poulet et Cepes. Jedna porcja zawiera 1043 kalorie, 67g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.65 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, zapas kurczaka, smażonego kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Cocktail Cepes, Pâtes aux Cêpes (Tagliatelle z borowikami i Crème Fraîche), oraz Amazing Chicken Fricasee – można zrobić kurczaka cytrusowe na obiad dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka pokroić na porcje. Zacznij od usunięcia nóg i posiekaj na pół, przecinając środkowy staw, dając pałeczkę i udo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Odetnij szyję i pokrój na małe kawałki i umieść to razem ze skrzydełkami w bulionie z kurczaka. Pokroić pierś i włożyć tylną część kurczaka do gotującego się wywaru. Oderwij rzeczywistą pierś na 3 kawałki i usuń maleńkie kości. Porcje kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Na patelni rozgrzać trochę klarowanego masła, a gdy gorące, umieścić nogi i uda do smażenia (te porcje trwają najdłużej gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Po kilku minutach obrócić kawałki kurczaka. Powinien być ostry złoty kolor. Teraz dodać piersi z kurczaka i pozostawić wszystkie kawałki, aby kontynuować gotowanie. Przekręć porcje piersi, aż będą równomiernie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
5
Podgrzać kolejną patelnię i dodać masło niezamarzane, aby rozpocząć "zasmażkę". Po rozpuszczeniu masła wyjmij patelnię z ognia i dodaj mąkę. Dobrze wymieszaj, a następnie wróć do ognia i energicznie wymieszaj "zasmażkę", aby cała mąka była ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Ponownie obrócić porcje kurczaka i zmniejszyć do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Zasmażkę wyjąć z ognia i stopniowo wymieszać z wywarem z kurczaka. Energicznie wymieszać, aby nie powstały grudki. Powrót do ognia i doprowadzić sos do wrzenia, ciągle mieszając. Gotować przez 3 minuty, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Do gotującego się sosu dodać sok z puszki cepes, białe wino i śmietanę. Doprowadzić to wszystko do wrzenia stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Kurczaka obrócić jeszcze raz i dodać czosnek. Pozwól mu zrezygnować z Smaku tylko na 2 minuty, a następnie wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
10
Ubić sos, aż będzie gładki i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Do naczynia wlać masło i soki z kurczaka i podsmażyć cepy z kurczakiem na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
SOS polać kurczakiem i cepami, dodać sok z trufli i posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Umieścić całą miksturę w podgrzewanym naczyniu i posypać plastry trufli na górze.
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn