Francuskie Duszone Udka Z Kurczaka

Francuskie Duszone Udka Z Kurczaka
Francuskie duszone udka z kurczaka mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. To danie główne ma 766 kalorii, 54g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka estragonu, marchew, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone udka z kurczaka z suszonymi owocami, Tosty Francuskie Z Duszonymi Jagodami, oraz Cytrynowy ser Ricotta Nadziewane francuskie tosty naleśniki z wanilią duszone truskawki.

Instrukcje

1
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu i doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Kurczak zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2
Podgrzać EVOO w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodać kurczaka i gotować, aż rumiane i chrupiące po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wyjąć na talerz. Roztopić masło w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać grzyby i gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Dodaj szalotki, marchew i cukier, i doprawić solą i pieprzem. Gotować przez kilka minut, aby zmięknąć. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką. Wymieszać estragon, oliwki i pomidory i doprowadzić do duszenia. Odstawić kurczaka do garnka i gotować, częściowo przykryte, przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. pokrój bagietkę pod kątem i tostuj w piekarniku. Kurczaka i sos podzielić między talerze i podawać z bagietką. Uwaga kucharza: duszony kurczak można przykryć i schłodzić w celu przygotowania posiłku. Podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
BagietkaBagietka
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore
Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore
Naszym celem każdego roku jest, aby naturalne wino, urocze, złożone, dobrze wyważone, z jego osobowością, najlepszym przedstawicielem rocznika, który możemy zrobić z naszym terroir.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn