Francuskie Ciastka Maślane (Madeleines)
Francuskie ciasta maślane (Madeleines) może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 107 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Francuskie Ciastka Maślane (Madeleines), Francuskie Madeleiny, oraz Brązowe Masło Madeleines.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Masło i mąka 12 (3 cale) madeleine formy; odstawić.
Roztopić masło i ostudzić do temperatury pokojowej.
W małej misce do mieszania ubić jajka, wanilię i sól z dużą prędkością do światła.
Ubijając stale, stopniowo dodawać cukier; i kontynuować ubijanie z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba i blada, a wstążki uformują się w misce, gdy ubijacze zostaną podniesione, 5 do 10 minut.
Mąkę przesiać do mieszaniny jaj 1/3 na raz, delikatnie składając po każdym dodaniu.
Dodać skórkę z cytryny i wlać roztopione masło wokół krawędzi ciasta. Szybko, ale delikatnie złożyć masło do ciasta. Łyżka ciasto do formy; będzie kopiec nieco powyżej wierzchołków.
Piec 14 do 17 minut, lub do ciasta są złote i szczyty sprężyste z powrotem po delikatnym naciśnięciu opuszkiem palca.
Użyj końcówki noża, aby poluzować madeleines z patelni; Odwróć na stojak. Natychmiast posypać ciepłe ciasteczka granulowanym cukrem. Madeleiny najlepiej jeść w dniu ich upieczenia. Resztki madeleines są wspaniałe, gdy zanurzone w kawie lub herbacie.
Wariacja: czekolada Madeleines: Pomiń skórkę cytrynową. Zwiększyć cukier do 1/2 szklanki. Zastąp 1/4 szklanki niesłodzonego kakao w proszku na 2 łyżki mąki; przesiać do ciasta z mąką.